Trollfest

Hver høst har vi trollfest i barnehagen, og årets trollfest ble gjennomført på tradisjonelt vis.

Gjennom høsten har vi arbeidet med eventyr og troll. Vi har blitt kjent med mange ulike troll, blant annet troll fra norske folkeeventyr, og vi har hørt om Tambar som bor blant mennesker og må gjemme halen sin for ikke å bli avslørt. Bukkene Bruse og Askeladden er populære, og barna synes det er gøy å dramatisere de ulike eventyrene. Vi har sunget mange forskjellige trollsanger og vi har danset til Dovregubbens hall. Barnas fantasi settes i gang, og det er både spennende og litt skummelt.

Vi hadde en fin tur til trollskogen Der fant vi noen store røtter som lignet på troll, og vi fant også lekeplassen til trollene. Der var det både en huske, balansetau og bålplass, og vi grillet pølser og drakk kakao. Etterpå leste vi om guttene som traff trollene på Hedalsskogen. Vi tror vi både så og hørte trollene, og vi hadde med en invitasjon til trollfesten som vi hang opp på et tre.

  

Barna på Dovregubben lager hver sin trolldrakt. Hver høst tar vi frem trolldraktene, og barna syr på lapper, perler og knapper. Barna er ivrige, og de er stolte over å ha laget sin egen trolldrakt. Denne får de med seg hjem når de slutter i barnehagen.

På selve trollfesten kledde vi oss ut som ekte troll. Da tok vi på oss trolldrakta vår, farget håret og malte oss i ansiktet. Da vi var ferdig pyntet samlet vi oss i en stor ring på gulvet. Vi sang trollsanger og danset trolldans. Barna var spente på om Store-trollet skulle komme, og mens vi danset fikk vi besøk av et troll med langt svart hår og lang nese. Det var veldig stas, men også litt skummelt for noen. Til lunsj denne dagen spiste vi grønne vafler og drakk trollsaft. Etterpå dramatiserte vi voksne «Askeladden som kappåt med trollet», og Askeladden fant kartet til Trollhula. Vi fulgte kartet, og fant hula. Der hadde trollet gjemt alle gullpengene sine, og alle fikk en hver.